Välkommen! Du kan logga in eller skapa konto.

Användarvillkor

ANVÄNDARVILLKOR KARTBUTIKEN

OM Din integritet

Nu blir hantering av dina personuppgifter ännu tryggare
På Kartbutiken värnar vi om våra kunders personliga integritet och med att hantera dina personuppgifter. GDPR (General Data Protection Regulation) är en ny EU-förordning som börjar gälla i hela EU den 25 maj 2018. Denna nya lag ersätter personuppgiftslagen (PUL). Vi har kompletterat användarvillkoren med en integritetspolicy som mer detaljerat beskriver hur vi hanterar personlig information. Detta gör vi för att vår kommunikation ska vara så relevant och intressant som möjligt för dig.
När du handlar och/eller registrerar dig godkänner du därmed dessa användarvillkor och behandlingen av dina personuppgifter i enlighet med Kartförlaget 1985 ABs Integritetspolicy.
Köpeavtalet upprättas samtidigt som din beställning accepteras.

REGISTRERADE KUNDER
Om du vill kan du registrera dig som kund hos Kartbutiken, för att få erbjudande, nyhetsbrev osv.
Du kan när som helst radera ditt konto på mina sidor. Dina personuppgifter och din orderhistorik kommer då gallras bort efter 6 månader. 
Om du vill, kan vi ta bort dina uppgifter per omgående. Hör då av dig till Kartbutiken per telefon enligt nedan angivna kontaktuppgifter.

HANDLA UTAN ATT REGISTRERA SIG
Du kan självklart handla utan att registrera dig, dina personuppgifter sparas då i 6 månader för eventuella returer, reklamationer och betalningsärenden.
Därefter gallras du per automatik bort.
Om du vill, kan vi ta bort dina uppgifter per omgående. Hör då av dig till Kartbutiken per telefon enligt nedan angivna kontaktuppgifter

COOKIEHANTERING
Läs mer om hur Kartbutiken hanterar Cookies på https://www.kartbutiken.se/cookie-policy​

ORDERBEKRÄFTELSE
När vi mottagit och bekräftat din beställning skickar vi snarast en orderbekräftelse till din e-post. Där finns information om din beställning. Kontrollera alltid din bekräftelse och kontakta kartbutiken.se snarast om du undrar över något.

LEVERANSTID

Leveranstiden är vanligtvis 2 - 3 arbetsdagar från beställningsdagen, se även info på den enskilda produkten. Produkter som måste beställas har en längre leveranstid.

TRANSPORT

All transport sker med hjälp av DHL och Postnord.

Anmäl transportskador så fort som möjligt och utan dröjsmål till DHL.
Upptäcks skadan vid uppackningen av varorna kontakta kartbutiken.se

HÄMTA I BUTIK

Du kan välja att hämta din beställning i vår butik på Mäster Samuelsgatan 54 i Stockholm. Vi meddelar så snart beställningen finns färdig för avhämtning.

EJ UTHÄMTAT PAKET
Om du ångrat dig när paketet har skickats från oss kan du hämta ut paketet på ditt utlämningsställe och skicka tillbaka det till oss. Om paketet inte hämtas, enligt utlämningsställets angivelse, ut blir det automatiskt registrerat som ej uthämtat och skickas tillbaka till kartbutiken.se
Du måste dock själv kontakta kartbutiken.se för att få det skickat till dig igen.

BETALSÄTT

Hos Kartbutiken kan du välja olika betalningssätt. Du kan betala med kontokort, Swish eller mot faktura via Klarna.

Vid betalning mot Klarna faktura tillkommer avgift 29: - för privatpersoner. Företag eller institutioner kan även erhålla faktura. Kravet är att organisationsnummer lämnas. Kartbutiken förbehåller sig rätten till sedvanlig kreditupplysning.
Vid kontokortsbetalning kan du använda dig av Mastercard/Eurocard, Visa och American Express.
Din betalning är säkerställd av Stripe och Swish. Stripe betalningslösningar är PCI-certifierade av Visa, MasterCard och American Express.
Certifieringen uppnås genom mycket höga krav på system- och nätverkssäkerhet, kontinuerlig övervakning och en mycket sträng säkerhetspolicy.
Av säkerhetsskäl lagras inte känslig betalningsinformation som exempelvis kortnummer hos butiken. All information som läggs in krypteras istället på betalningssidorna hos Stripe som är säkrade med SSL-certifikat. 

ÅNGERFRIST OCH RETURER
Vår målsättning är att du ska bli nöjd med den vara eller de varor du köper hos oss. Handlar du från kartbutiken.se har du därför enligt distans- och hemförsäljningslagen rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från att du har tagit emot den. Vid retur, kontakta oss via e-post: kartbutiken@kartbutiken.se eller telefon: 08-202303 för att vi lättare skall kunna hålla koll på ditt paket eller brev. Returen skickas till:

Kartbutiken
Mäster Samuelsgatan 54
111 21 Stockholm

För att snabbare kunna hantera ditt ärende ber vi dig uppge följande information på bifogad retursedel:
-ordernummer
-namn och adress
-titel på de produkter du vill returnera.

Vi ber dig observera att det inte betraktas som ett utnyttjande av ångerrätten att inte hämta ut ett paket eller att inte ta emot en leverans.

REKLAMATION
Om du mottagit en defekt eller transportskadad produkt ber vi dig kontakta oss per epost kartbutiken@kartbutiken.se eller telefon 08-202303. Vi strävar alltid efter att föröska lösa reklamationen med lagning eller reservdelar. Om det inte är möjligt erbjuder vi ny vara, avdrag på pris, hävning av köpet eller lämplig alternativ produkt. Reklamationsrätten gäller i 3 år.   

ÅTERBETALNING
Återbetalning för en returnerad vara sker till kundens konto inom 30 dagar från och med att vi hanterat din retur. Om du har betalat via kort så återför vi pengarna till ditt konto eller om du har betalat via Konto så reglerar vi det mot ditt saldo.

RESERVATIONER
Vi reserverar oss för slutförsäljning samt för lagerhållning hos våra leverantörer, samt för de eventuella pris fel som kan uppstå. Ibland händer det att någon av de varor som du beställt inte finns i lager och blir restnoterad. Detta beror då på att varan ej finns i lager eller att leveransen är försenad. Du får i sådana fall ett mail inom 1-3 dagar. Kontakta oss om du vill annullera din restnotering eller om du har frågor kring leveranstider etc.

LAGEN OM DISTANSHANDEL
kartbutiken.se följer lagen om distanshandel.
 

Kontakt:

Kartbutiken - Kartförlaget 1985 AB
Mäster Samuelsgatan 54
111 21 Stockholm
Tel: 08 20 23 03
e-post: kartbutiken@kartbutiken.se

Orgnr: 556532-7540