Välkommen! Du kan logga in eller skapa konto.

Höga Kusten Vandringsturer och Utflykter

Art.nr: 9789186433727
Tillgänglighet: I lager
Pris: 325,00kr
Exkl.moms: 306,60kr

Vildmarksbiblioteket 2020.

Höga Kusten vandringsturer och utflykter är är den mest omfattande och heltäckande guideboken för vandring i världsarvet Höga Kusten. Boken innehåller ett 40-tal dagsturer, från Valkallens utpost i söder via magiska öar och Nordingrås underbara höjder, till Skagsuddes kala klippor i norr. Två klassiska vandringsleder erbjuder 228 km av härliga upplevelser Höga Kustenleden och Världarvsleden i Nordingrå. Dessa beskrivs utförligt i boken med alla etapper och praktisk information. I Höga Kusten kan du njuta av spännande bergstoppar med oslagbara vyer, sköna promenader över mjukslipade strandklippor och vandring genom trolska skogar och pittoreska fiskelägen. Ingen annanstans i Sverige kan man vandra så högt alldeles intill kusten.

I världsarvets skärgård kan du göra utflykter till ljuvliga sandstränder och vackra klapperfält. Dagsturen upp till toppen av Mjältön, Sveriges högsta ö, är en oförglömlig upplevelse. Storön och Högbonden är två andra spännande vildmarksöar med karg natur och branta klippor. Ulvöarnas och Trysundas inbjudande fiskelägen ger en extra dimension åt vandringsturerna. Boken är rikligt illustrerad och ger utförlig information om vandringsturerna, både lättvandrade familjepromenader och rejäla dagsturer och toppbestigningar. Detaljerade kartor, GPS-koordinater och en översikt över vandringsturerna med längd och svårighetsgrader gör det lätt att hitta och att planera turen.

De vandrande biologerna Staffan Söderlund och Marie Sjöström är författare, fotografer och naturguider. Tillsammans har de vandrat många mil i Höga Kusten under mer än 30 års tid. Paret har tidigare skrivit ett tiotal guideböcker som inspirerar till vandring på många platser i Sverige.

Ur innehållet:

* Höga Kustenleden

* Världsarvsleden i Nordingrå

* Storslagen vandring på Storön

* Lätt och varierat till Nördomstjärn

* Topptur till Nipstugan

* Strandklippor vid Rotsidan

* Högbonden och Bönhamns naturstig

* Skvalpudden vid Norrfällsviken

* Topptur till Skuleberget via Grottan

* Mjältön Sveriges högsta ö

* Hisnande stup vid Slåttdalsskrevan

* Oslagbara vyer från Slåttdalsberget

* Trysunda, den vackraste skärgårdsön

* Röd granit och magisk tjärn vid Balesudden