Välkommen! Du kan logga in eller skapa konto.
Välkommen till Kartbutiken - Kartförlaget 1985 AB

Fjällkartan 1:100 000
Fjällkartan 1:100 000

Lantmäteriets fjällkartan för vandring, skidturer eller skoteråkning som ger dig aktuell och tillförlitlig fjällinformation om exempelvis leder, broar, stugor och hjälptelefoner.

Fjällkartan i skala 1:100 000 täcker hela fjällkedjan från Sälen i söder till Treriksröset i norr. Serien omfattar 25 blad som är ledanpassade och kartbladens baksidor innehåller information om t.ex. nationalparker, naturreservat och turförslag. Kartorna trycks på ett fukt- och viktåligt material.

Ortnamn redovisas på samiska inom respektive samiskt språkområde. Höjdkurvor redovisas med 20 meters ekvidistans och topografin är förstärkt med terrängskuggning.

Lantmäteriet är representerat i Fjällsäkerhetsrådet - ett uttryck för att Fjällkartan är en del i fjällsäkerhetsarbetet. Kartan revideras vart 4:e år. Då inhämtas uppgifter från myndigheter och organisationer som har kunskap om eller bedriver verksamhet i fjällregionen. För att säkerställa kvalitén i innehållet genomförs kontroller i fält.

Bladindelning Lantmäteriets Fjällkarta 1:100.000

Om du planerar en resa till fjällen är det viktigt att ha med fjällkartan. Det finns många olika typer av fjällkartor, och den bästa för dig beror på dina specifika behov. Om du till exempel letar efter en detaljerad karta över vandringslederna i en viss bergskedja, så behöver du en annan karta än om du bara letar efter en allmän översikt över området.
Oavsett vilken typ av fjällkartan du letar efter kan du hitta den hos Kartbutiken. Det finns en mängd olika fjällkartor för dig att hitta en som passar dig. När du har en karta kan du börja planera din resa och bli exalterad inför ditt äventyr i bergen!

Visa:
Sortera efter: