Välkommen! Du kan logga in eller skapa konto.

Mytomspunna platser i Hälsingland

Art.nr: 9789188925596
Tillgänglighet: I lager
Pris: 295,00kr
Exkl.moms: 278,30kr

Bokförlaget K&R 2021

"Mytomspunna platser i Hälsingland" är en reseguide till 55 av landskapets mest mystiska, hemsökta och sägenomspunna besöksmål.

Robert Fors, historiker, författare och verksamhetsledare i Loos Koboltgruva, och Viktor Hansson, radiojournalist och författare, har sedan våren 2017 gjort podcasten Historier från Hälsingland. Historier från Hälsingland har sedan gått från att vara en podcast till att bli mer av ett samlingsnamn för ett koncept som, förutom podden, innefattar berättarkvällar, föreläsningar och böcker där de två vännerna och kollegorna grottar ner sig i den historik och folktro som omger Hälsingland. Det handlar om mord, sägner, spökhistorier, människoöden och spektakulära händelser. Denna bok du håller i din hand är ett resultat av Robert och Viktors ständiga resa genom Hälsinglands historia, i både vidskepelse och verklighet. Följ gärna Historier från Hälsingland på Facebook, instagram samt historierfranhalsingland.se

Följ med på en resa till några av Hälsinglands mest mytomspunna och mystiska platser.

Boken Mytomspunna platser i Hälsingland är fylld med spökhistorier, hälsingesägner, mordhistorier och märkliga livsöden med tillhörande beskrivning om hur du själv hittar till platsen. Dessutom innehåller boken massvis med tips på andra saker att se längs vägen. Samt är rikligt illustrerad med vackra bilder från landskapet. En annorlunda reseguide till det mytomspunna landskapet Hälsingland. Läs historien se platsen! Robert Fors och Viktor Hansson har sedan 2017 tillsammans gjort podcasten Historier från Hälsingland där de berättar spökhistorier, sägner och om spektakulära händelser från Hälsingland.