Välkommen! Du kan logga in eller skapa konto.

Norrlands bästa fågellokaler

Art.nr: 9789198516517
Tillgänglighet: I lager
Pris: 375,00kr
Exkl.moms: 353,77kr

Magnus Ullman 2019.

Nu finns äntligen guider till ett rejält urval fågelområden från Falsterbo i söder till Abisko i norr i de tre böckerna Götalands bästa fågellokaler, Svealands bästa fågellokaler och senaste Norrlands bästa fågellokaler. Här beskrivs sammanlagt 158 områden med finfin fågelskådning. Varje område innehåller ett antal lämpliga platser att skåda ifrån, och det totala antalet i böckerna är cirka 2000. Här finns fågeltorn vid våtmarker, uddar för sträckspaning, stora gammelskogar och mycket annat.

Tack vare detaljerade, pedagogiska kartor specialritade för dessa böcker och mängder av gps-punkter är det lätt att orientera sig. Särskilda avsnitt behandlar bästa tid att besöka varje område, och det finns fina tips om var de mest intressanta fågelarterna kan sökas.

Norrlands bästa fågellokaler spänner över ett ovanligt stort spektrum från förstklassiga flyttfågellokaler längs kusten – varav flera kända från sjörapporten med poetiska namn som Kuggören, Järnäsklubb, Holmön och Bjuröklubb – via rast- och häckningsmiljöer i tajgan med myrar, tjärnar och sjöar i det centrala skogslandet till den helt unika naturen längs den långa fjällkedjan, en miljö som är speciellt lockande för alla fågelintresserade.