Välkommen! Du kan logga in eller skapa konto.
Välkommen till Kartbutiken

Sveriges Fyrar 1678-1902

Art.nr: 9789171261038
Tillgänglighet: I lager
Pris: 1.295,00kr
Exkl.moms: 1.221,70kr
Tags: Anders Hedin,

Det finns nog inga andra byggnader som väcker lika många känslor som fyrar. De varnar och vägleder samtidigt som de andas äventyr och skönhet. Dessutom står fyrarna ofta på öar och uddar som väcker längtan och där enbart namnen känns nästan magiska. Pater Noster, Vinga, Nidingen, Kullen, Sandhammaren, Hoburgen, Söderarm och Svenska Högarna för att bara nämna ett fåtal. Sveriges kust är den kanske mest svårnavigerade i världen och behovet av fyrar har alltid varit stort. Vi har ännu i dag kvar fyrar från mitten av 1600-talet, och ritningarna till dessa majestätiska byggnader är i sig konstverk, sitt konstruktiva ursprung till trots.

Författaren och fyrforskaren Anders Hedin har nu gått på skattjakt i arkiven och sökt fram originalritningarna till hundra av Sveriges vackraste och mest kända fyrar. Resultatet är en storslagen resa längs hela den svenska kusten. Ritningarna återges i originalformat, vilket gör detta till den största fyrbok som någonsin har gjorts i Sverige.

Anders Hedin har skrivit en rad böcker om Sveriges kust. Hans senaste bok, Sveriges sjökartor 1539-1836 Sveriges största bok i modern tid och har blivit en stor framgång.

Relaterade produkter