Välkommen! Du kan logga in eller skapa konto.

Sveriges 100 vanligaste fåglar

Art.nr: 9789188699558
Tillgänglighet: I lager
Pris: 295,00kr
Exkl.moms: 278,30kr
Tags: Fåglar, Sverige,

Pug Förlag 2021

Sveriges hundra vanligaste fåglar innehåller precis det som titeln utlovar, och lite till. Här får du all grundläggande fakta om våra 100 vanligaste arter, samt några ytterligare fåglar som inte tillhör de vanligaste, men som du ofta kan stöta på ändå.

Boken täcker in 98,5 % av alla fåglar som häckar i Sverige ordnade efter vanlighet och kan med andra ord hjälpa dig identifiera i stort sett alla arter runt knuten! Utöver flertalet bilder på varje art innehåller den även en guide med ordförklaringar och annat som gör boken lättbegriplig även för nybörjarskådaren!

Om författaren: Sveriges nestor bland fågelnästen Författare, fotograf, föreläsare, fågelskådningsguide den prisade ornitologen Magnus Ullman har både många jobbtitlar och boktitlar på sitt CV. Sedan 1984 har han lett resor för fågelskådare både i Sverige och utomlands och sedan 1987 försörjer han sig som ornitolog. I över 40 år har Magnus regelbundet medverkat i tidskriften Vår Fågelvärld, han var under flera år en återkommande röst i Naturmorgon i P1 och han har suttit i Sveriges Ornitologiska Förenings Raritets-kommitté. Bland flertalet utgivna böcker varav de flesta illustrerats med egna bilder kan nämnas Med kikare och kaffetermos och Handbok i fågelskådning 2020.