Välkommen! Du kan logga in eller skapa konto.

Toppturer rundt Bodö

Art.nr: 9788293090182
Tillgänglighet: I lager
Pris: 449,00kr
Exkl.moms: 423,59kr

Fri Flyt - Norsk text

Toppturer rundt Bodö är en skidguide till 89 berg runt Nordlands största stad. Boken täcker områdena Reipå, Sandhornøya och Småtindan, Børvasstindane, Bodø och Valnesfjorden, Mistfjorden, Sjunkfjorden och Beiarn.

Randonee och toppskidåkning är 2000-talets nya nationella sport och i hela Norge upptäcker skidentusiaster den unika kombinationen mellan vandringsnöje, naturupplevelse och skidlek. Bergsområdena runt Bodø har förmodligen inte fått samma nationella och internationella uppmärksamhet som andra norra norska kustbergen, men skidmöjligheterna ligger inte efter de närliggande städerna.

De allra flesta skidspår läggs i bergen runt Valnesfjorden, där Heggmotinden, Nattmålstuva och Kvalhornet är destinationer för kvällsturer med strålkastare och Kistrandfjellet erbjuder allt som en lekfull skidåkare kan önska sig. Per Kalsastinden reser sig i Børvasstindene och är ett landmärke för Bodøbor och skidåkare.

Småtindan längre söderut är ett annat välkänt skidresmål, medan Sandhornøya nästan upptäcktes vintern 2012. Med båt från Festvåg till Breidvika går du in i toppparadiset Mistfjorden, här är topparna nära varandra perfekta för en vårresa i april eller Maj. Den idylliska Sjunkfjorden är omgiven av höga toppar, många av dem med skidåkning på norrläge, där du kan hitta torr snö i maj. I Beiarn hittar du inlandsklimat, stora bergsmassiv och ett oändligt antal nedfarter att välja mellan.

Toppturer rundt Bodö är en unik guide för alla dessa områden. Alla resor beskrivs med ruttritningar på flygfoton. För varje område finns en översiktskarta (1: 100.000), som visar alla toppar.

Boken är rikt illustrerad med över 100 turnébilder utöver flygfoton. Den innehåller också ett separat kapitel om Bodø-områdets topphistoria.