Välkommen! Du kan logga in eller skapa konto.

Vandringsturer på Bornholm

Art.nr: 9789186433321
Tillgänglighet: I lager
Pris: 255,00kr
Exkl.moms: 240,57kr
Tags: Vandring, Danmark,

Vildmarksbiblioteket 2014.

Danmark kan erbjuda fler sevärdheter än Legoland och Tivoli, det är ett land rikt på naturupplevelser och rikt på berg. Bergens höjd är i meter räknat inte mycket att skryta med men de bjuder ändå på både vackra utsikter och spännande upplevelser. En ansenlig del av Danmarks berg och höjder finns på Bornholm som utgör Danmarks östligaste del. Bornholm är en dansk pärla som bjuder på så väl underbara stränder som vacker natur och pittoreska byar.

I boken beskrivs de finaste vandringarna på Bornholm. Vandringsturerna är allt från en halv till tolv kilometer långa. På ön finns ett väl utbyggt bussnät som gör det lätt att ta sig till de olika turernas startpunkter. Allemansrätten fungerar på ett annat sätt än i Sverige och boken ger praktisk information om hur man färdas och vilka regler som gäller.

Norske författaren Roger Pihl har besökt alla Danmarks högsta höjder och har rest mer i landet än de flesta danskar. Han är den ende hedersmedlemmen i Ejer Bavnehøjs Venner och fackredaktör för artikeln om Danmarks geografi i Store norske leksikon. Roger har skrivit flera skön litterära böcker, ett antal reseguider och en mängd artiklar.

Vandringsturer på Bornholm är den tredje och sista boken i vandringstrilogin om Danmark. Den första boken heter Vandringsturer på Jylland och den andra Vandringsturer på Fyn, Mön och Själland.

Praktiskt format och tålig utformning - perfekt att ha med ut på turen!

Relaterade produkter