Välkommen! Du kan logga in eller skapa konto.

Den ofulländade fiskaren

Art.nr: 9789189021969
Tillgänglighet: I lager
Pris: 319,00kr
Exkl.moms: 300,94kr

Votum Förlag 2023

Det finns vanliga dagar och det finns fiskedagar

Idag finns det minst 300 000 sportfiskare i Sverige. Om man räknar med "sommarfiskare" är vi uppe i över en miljon.

Att fiska ger möjlighet till avkoppling, rekreation och återhämtning i det fria. Forskning visar att all typ av friluftsaktivitet medför minskad stress, stärkt kognitiv förmåga och förbättrad psykisk hälsa. Naturen har en läkande kraft och fiske är en aktivitet som hjälper till att hålla dig rörlig och frisk på lång sikt.

Sportfisket skapar även naturturism vid kustområden och älvar, vid insjöar och fritidshus, vilket ger arbetstillfällen och lokala inkomster i glesbygd.

Författaren Mikael Engström, som är välkänd i den svenska fiskevärlden, delar i denna bok med sig av sina egna berättelser från en storfiskares liv. Det är en samling noveller som handlar om mer än bara fiske och naturen och som bjuder på ljus och mörker, humor och allvar.

Målgruppen är redan natur- och fiskeintresserade men förhoppningen är att också inviga nybörjare i denna mycket hälsosamma hobby. Mikael Engström, författare och fotograf, har jobbat för olika fisketidningar de senaste 30 åren. Han har även givit ut fyra böcker om fiske samt ett flertal barn- och ungdomsböcker, bland andra böckerna om Atom-Ragnar. Flerfaldigt Augustnominerad och prisad för sina ungdomsromaner Dogge och Isdraken, Sommarpratare 2006.