Välkommen! Du kan logga in eller skapa konto.

Fjällvandra kring Kebnekaise, Abisko & Riksgränsen

Art.nr: 9789189079649
Tillgänglighet: I lager
Pris: 315,00kr
Exkl.moms: 297,17kr

Calazo 2022.

Fjällen kring Riksgränsen, Abisko och Kebnekaise är de mest omtyckta och välbesökta i landet. Området är uppskattat av både nyblivna och erfarna fjällvandrare för möjligheterna att kunna ha det bekvämt i stugvärmen samtidigt som riktigt alpina utmaningar finns direkt runt hörnet.

Författaren Fredrik Neregård har vandrat i området i över tjugo års tid och arbetat dedikerat med den här boken de senaste fyra åren. Projektet som har inneburit att rekognosera dal efter dal, utvärdera vadställen och tältplatser, bestiga toppar och fotografera har tagit sin tid.

Boken är illustrerad med utsnitt av riktiga fjällkartor och de fantastiska bilderna visar många gånger platser som är sällan besökta. Förhoppningen är att boken ska vara ett pålitligt planeringsverktyg såväl som inspiration att upptäcka allt det som finns bortom Kungsleden.

  • Beskrivningar av fler än 50 färdvägar
  • Orösade stigar, vadställen och bästa vägval upp på topparna inritade på kartan
  • Geologi, natur och historia
  • Förslag på varierande turer i området
  • Hundratals inspirerande bilder

Fredrik Neregård är naturfotograf och författare. Tidigare har han skrivit Fjällvandra i Sarek och Fjällvandra längs Kungsleden samt en serie böcker om vandring, paddling och skridskoåkning i Östergötland. Samtliga utgivna på Calazo Förlag.

Antal sidor: 360