Välkommen! Du kan logga in eller skapa konto.

Jag ska bära din sorg till Nikkaluokta : en vandring i Dag Hammarskjölds fotspår

Art.nr: 9789189838079
Tillgänglighet: I lager
Pris: 285,00kr
Exkl.moms: 268,87kr

Votum Förlag 2024

Carl Dahlbäcks liv förändrades i grunden när hans hustru Carina fick diagnosen ALS och avled ett och ett halvt år senare. Detta är berättelsen om hur det gick sedan - i tomrummet efter henne. Vi får följa med författaren på en fjällvandring längs Dag Hammarskjöldsleden från Abisko till Nikkaluokta där en storslagen naturupplevelse förvandlas till en existentiell sorgevandring som upplöses i en form av rite de passage vid vandringens slut.

Med utgångspunkt från citaten från Dag Hammarskjölds Vägmärken som finns på sju meditationsstationer längs leden reflekterar författaren kring Hammarskjölds egen livsvandring och anmärkningsvärda insikter. Men här bjuds även läsaren in att på ett högst personligt sätt dela sorgens resa i honom.

Carl Dahlbäck är boende i Stockholm och kyrkoherde i Nacka församling sedan 2005. Han skrev sin Masteruppsats med titeln Med känslans klarhet och förståndets värme - Om mystik och modernitet i Dag Hammarskjölds Vägmärken . Han är författare till boken Ett långsamt farväl - Om C och kärleken i skuggan av ALS och har gett ut tre musikalbum, bland annat I Stillhetens Rymd som är inspirerad av Dag Hammarskjölds texter. 2023 utsågs han till hedersdoktor på Henry Martyn Institute, i Hyderabad, Indien för sitt interreligiösa arbete med Guds Hus i Fisksätra.