Välkommen! Du kan logga in eller skapa konto.

Mitt Lissabon

Art.nr: 9789187239595
Tillgänglighet: I lager
Pris: 285,00kr
Exkl.moms: 268,87kr
Tags: Portugal,

Karavan reseguider 2016.

Med trehundra soldagar per år, spännande arkitektur, trendig shopping och ett imponerande konst- och kulturliv är Lissabon den perfekta weekendstaden. I guiden Mitt Lissabon har journalisten Jonas Henningsson samlat alla guldkorn i Portugals vackra huvudstad.

Vid floden Tejos mynning ligger Lissabon en av Europas vackraste huvudstäder. Staden har en glimrande arkitektur som spänner från medeltid till nutid. De fantastiska marmorfasaderna och eleganta sjuttonhundratalsbyggnaderna har gjort staden berömd. Men det är i de vindlande medeltida kvarteren som man hittar mycket av den gamla charmen och kulturen som fortfarande lever vidare. Här ekar fadosången mellan de pittoreska stenhusen, här spirar en matkultur som tillhör Europas bästa och här finns ett shopping- och nöjesliv som slår det mesta.

Vad gör Lissabon så levande? Kanske är det för att staden en gång låg där gamla världen slutade och där den nya började. Då låg staden i centrum och på grund av detta är få städer så imponerande och storslagna som Lissabon.

Här kan man ta en promenad genom Alfamas labyrintiska medeltida gränder, fira in soluppgången tillsammans med tusentals andra på Bairro Altos elegant slitna gator, eller se det skira ljuset smeka de kakelklädda vackra stenhusen i Chiado och följa krusningarna på floden Tejo i solnedgången.

I Mitt Lissabon får du hjälp att hitta guldkornen i Portugals huvudstad. Boken fungerar både för förstagångsbesökaren och för den som har besökt staden flera gånger. Här får du tips på de bästa kulturupplevelserna, vare sig det gäller musik, konst eller design. Jonas Henningsson bjuder generöst med sig av personliga smultronställen, såsom de där genuina lokala matställena dit bara lokalbor annars hittar.