Välkommen! Du kan logga in eller skapa konto.

Öland och Blå Jungfrun

Art.nr: 9789186433826
Tillgänglighet: I lager
Pris: 335,00kr
Exkl.moms: 316,04kr

Vildmarksbiblioteket 2020

Detta är den perfekta guiden till de finaste promenaderna och naturupplevelserna på Öland, från Ottenby i söder till Troll-skogen och Blå Jungfrun i norr.

Milslånga sandstränder och klippkuster, ödsliga alvar, underbara orkidéängar och bokskogar Öland har så mycket att erbjuda vandraren och den naturintresserade. Njut av våradonis och lätt-vandrade turer till ljuvliga lövängar, fyrar med fängslande fågelliv och trollskogar med uråldriga ekar och lianer av murgröna. Packa ryggsäcken för en stärkande heldagstur till Tingstad flisor på Stora Alvaret eller en rundtur i den vårgrönskande Mittlandsskogen. Ta båten från Byxelkrok till Blå Jungfrun och vandra till toppen av den mytomspunna granitön som avviker helt från Ölands natur.

Boken ger utförlig information om drygt 50 vandringsturer, från lätta familjepromenader till rejäla dagsturer. Du får också tips på ett 50-tal fina utflykter till vackra naturområden och fågellokaler, spännande borgar och vikingatida byar. Detaljerade kartor, GPS-koordinater och en översikt över vandringsturerna och utflykterna med längd och svårighetsgrader, gör det lätt att hitta och att planera turen.

De vandrande biologerna, Staffan Söderlund och Marie Sjöström, har tidigare skrivit en lång rad böcker om vandring i olika delar av Sverige, bland annat Jämtlandsfjäll dagsturer från Sylarna, Storulvån och Blåhammaren (2015), Funäsfjällen vandringsturer och utflykter (2017), Nationalparker i södra Sverige vandringsturer och utflykter (2020) samt Höga Kusten vandringsturer och utflykter (2020).

Ur innehållet:

* Blå Jungfrun den mytomspunna granitön.
* Trollskogen och murgrönestigen.
* Neptuni åkrar namnsatt av Linné.
* Homrevet och Böda sand.
* Klosterholmsstigen och Hornsudden.
* Orkidéer och vyer vid Högenäs orde.
* Knisa mosse vandring runt sjön.
* Blomstervandring vid Södra Greda.
* Landborg och alvar vid Äleklinta.
* Borgholms slott och Borga hage.
* Uråldriga ekar i Halltorps hage.
* Noaks ark och Karums alvar.
* Rundtur i Mittlandsskogen.
* Jordtorpsåsen och Gråborg.
* Stora Alvaret vid Dröstorp.
* Fågelvandring vid Beijers hamn.
* Landborgsleden och Paradisstigen.
* Tingstad flisor på Stora Alvaret.
* Ottenbylund och Schäferiängarna.
​* Ölands södra udde och Långe Jan.