Välkommen! Du kan logga in eller skapa konto.

Om Rom

Art.nr: 9789189401105
Tillgänglighet: I lager
Pris: 339,00kr
Exkl.moms: 271,20kr

Bokförlaget Korpen 2021

Om Rom är en klassiker; "utan tvekan den bästa svenskspråkiga kulturella ciceronen till Rom. Läser man den i Rom är risken att man tycker bättre om boken än om verkligheten", skrev Johan Tell i tidskriften Vagabond. "Ta med fåtöljen till Rom och läs Lundin i etapper på Piazza del Popolo", uppmanade Carl­Henrik Svenstedt i DN när första upp­lagan kom ut.

Den sjunde upplagan av denna mycket älskade och användbara guidebok är omarbetad, aktualiserad och utökad för användning i ett Rom post-­covid och försedd inte bara med en mängd nya fakta och tips utan också med ett stort nytt bildmaterial.

Det finns mängder av böcker som berättar om Forum och Vatikanen, barockkyrkorna och shoppinggatorna, historierna och världshistorien. Allt detta är förstås med i den här boken. Men här står det också om mycket annat, som gör Rom till en unik och underbar stad: om katterna och kurtisanerna, kyrkogårdarna och fontänerna, döden och miljöförstöringen, de många filmmiljöerna, de sällsamma helgonrelikerna och de spännande sevärdheterna i skymundan.

Någon fåtölj behöver man inte ta med. Här finns gott om tips om tidlösa klostergårdar, soliga hörn och skuggiga ställen att sitta och läsa i. Att klara sig utan boken är betydligt svårare och tråkigare.

Bo Lundin är kulturjour­nalist, deckarexpert och f.d. teaterkritiker. Han har skrivit flera fackböcker om populärlitteratur och har haft Rom som favoritres­mål i mer än 60 år.