Välkommen! Du kan logga in eller skapa konto.

Resa lätt i Makedonien - Vandring, byar & kristallklara sjöar

Art.nr: 9789177739159
Tillgänglighet: I lager
Pris: 198,00kr
Exkl.moms: 186,79kr

Utgiven 2018

Makedonien är enastående vackert! På den här resan gjorde jag och min dotter vandringar i hänförande bergsnatur, besökte mysiga byar, badade i kristallklara sjöar och reste som alltid med våra 8-kilos ryggsäckar.

I boken finns tips om hur du packar lätt för att vara aktiv, flexibel, säker och även välklädd på fin restaurang samt om hur du blir bättre på att lösa konflikter genom tuffa utmaningar. Vi började i vänliga Skopje med dess statyer och det vackra berget Vodno. I Prilep, dit vi tog oss med tåg genom ett magiskt vackert landskap, var vi de enda turisterna och väckte stor nyfikenhet. Vår första riktiga bergsvandring tog oss till höga höjder med fantastisk utsikt i Pelister National Park. Och inte en björn i sikte! Fast jag ska erkänna att vi var lite oroliga. Efter att ha vandrat och badat runt Prespasjön besökte vi turistmagneten Ohrid med det mäktiga fortet, den fina amfiteatern och ett mycket aktivt nattliv. Det var klart lugnare i National Park Galicica där vi gjorde den fantastiska vandring som så många pratar om – Magaro! Sen njöt vi av bad i det kristallklara vattnet, vandrade till vattenfall i sällskap av sex hundar och liftade (ofrivilligt) till Mavrovo. För att klara den branta vandringen till 1980 meter bodde vi ståndsmässigt med spa, pool, massage och frukostbuffé. Ännu en gång var vi ensamma på berget och var väl värda en enastående grillad fisk till middag. Självklart paddlade vi kajak i Matka Canyon bland de tusentals fjärilarna innan vi gjorde en avstickare till Kosovo.
​De bästa upplevelserna får du när du vågar dig ut i mellanrummen – utanför din komfortzon. Och för varje gång blir du lite modigare!

Omfång: 139 Sidor
Mått (B/H/R): 140 / 216 / 8 mm
​Vikt: 226 gram
Bandtyp: Häftad

Relaterade produkter