Välkommen! Du kan logga in eller skapa konto.

Rom på listigare vis

Art.nr: 9789189603820
Tillgänglighet: I lager
Pris: 379,00kr
Exkl.moms: 357,55kr
Tags: Italien,

Kaunitz-Olsson 2023

Rom, den eviga staden, har varit ett resmål i över två tusen år och redan på kejsar Neros tid visste romarna vad ”som brukar visas barbarer”. Så nog finns det att se, nya och gamla pärlor att upptäcka – och många fällor att gå i.

Kanske har det aldrig varit roligare att suga i sig den där kunskapen än i sällskap med Herr B. “Rom på listigare vis” förenar kåseriets lätthet med den moderna guidebokens användbarhet och ger konkreta tips för den som är på plats – vare sig målet är den mjukaste barockskulpturen, den mysigaste medeltidsgränden eller den glassigaste glassen. Men den fungerar minst lika bra för den som vill värmas och entusiasmeras hemifrån, för den som, med amiral Ehrensvärds ord, ”frusit sig lessen i Sverige”.

Herr B är en uppskattad kåsör i Dagens Nyheter och en pseudonym för Harald Bergius, som varken är historiker, språkforskare, etrusk, katolik eller ens särskilt intresserad av fascism – men igen och igen och igen har han rest till Rom som turist. Det är hans specialområde. Det är därför han kan allt om sevärdheter, snuskigt klotter, fotbollsklubben Roma och på vilka restauranger man blir helmätt på romerskt sätt.De vackra bilderna av hans älskade stad har Stina Wirsén gjort.

Relaterade produkter