Välkommen! Du kan logga in eller skapa konto.

Vandra i Skaraborg

Art.nr: 9789189541078
Tillgänglighet: I lager
Pris: 315,00kr
Exkl.moms: 297,17kr

Calazo Förlag. 2024

Landskapet mellan Vänern och Vättern är fyllt av geologiska ­sevärdheter, historiska lämningar och botaniskt intressanta miljöer. De flesta av bokens 52 vandringar ligger inom Platåbergens Geopark – Sveriges första Unesco global geopark. Vandringarna tar dig nära de unika platåbergen som alla har sin egen speciella karaktär.

Under vandringarna kommer du att passera branta bergväggar, gå förbi doftande ramslöklundar och blommande körsbärsträd. Du ser lämningar från de många stenindustrierna och kanske även spår från istiden. Du kommer att få storslagna naturupplevelser och säkert några svettdroppar i pannan.

Varje karta i denna­ bok är försedd med en QR-kod. Skanna koden med ­mobilkameran så kan du enkelt följa turförslaget i telefonen.

Författaren Magnus Patriksson är född och uppvuxen i Västergötland. Han har sedan barnsben ett brinnande intresse för friluftsliv i alla former. Magnus är bland annat engagerad i Friluftsfrämjandet och startade för några år sedan Facebookgruppen Vandra i Skaraborg som idag har över 20 000 medlemmar.