Välkommen! Du kan logga in eller skapa konto.

Vykort Come to Norden Hjortron vid forsen

Art.nr: PC4002
Tillgänglighet: I lager
Pris: 25,00kr
Exkl.moms: 20,00kr

Vykort 12 x 18 cm med motiv av konstären Lily Liljefors

En nordisk favorit – här som stiligt postkort! Tryckt i nordiska grannlandet Finland.

Om konstverket

Jag finner mycket inspiration i naturen. I min poster valde jag att gestalta det som jag finner är mest unikt och fascinerande med det nordiska naturriket. Fjällen, växtligheten och vattnet. Innan globaliseringen var vattnet det självklara transportmedlet mellan länder och platser vilket man idag fortfarande ser spår av runt om i Skandinavien. Efter min uppväxt nära havet har vattnets rörelse och liv alltid inspirerat mig vilket jag också ville gestalta.

Eftersom vi som bor i Norden och redan vet hur fantastisk denna plats är ville jag ta konstnärlig inspiration från andra länder och kulturer för att dra in internationella åskådare. Jag valde att inspireras av Japan och deras träsnitt och hur de gestaltar vatten. Jag valde även att ta med både hjortron som är en unik växt för vår geografiska plats samt våra helt fantastiska vandringsmöjligheter och allemansrätten. Alla tre viktiga saker som gör Norden till en helt unik plats för potentiella besökare. Färgskalan är inspirerad av Sverige och Finlands flaggor för att ge en känsla av gemenskap och stil.

Det här med andra ord ett nyskapat verk i samband med tävlingen MyNordenPoster år 2022. Vi tror nämligen stenhårt på att göra affischkonsten tillgänglig och attraktiv för nya generationer.

Märker ni hur Norden, med reseaffischens hjälp, återigen lockar till reseäventyr? Med glamour och glädjetjut från paradiset!

Relaterade produkter