Välkommen! Du kan logga in eller skapa konto.

Gata för Gata runt Stockholm

Art.nr: 9789174692563
Tillgänglighet: I lager
Pris: 275,00kr
Exkl.moms: 259,43kr

Ordalaget Bokförlag 2019

Upptäck gatorna utanför tullarna!

En innehållsrik och spännande guide för alla som vill upptäcka händelser, platser och gator utanför Stockholms innerstad. Michael Masoliver tar dig med till Solna, Sollentuna, Upp­lands Väsby, Ekerö, Bromma, Rinkeby, Hässelby, Botkyrka, Alby, Hägersten, Skarpnäck, Huddinge, Farsta, Danderyd, Lidingö, Täby med flera.

Läs om och besök brottsplatser, författarhem, inspelningsplatser. Inspireras av utdrag ur Stockholmsskildringar: sångtexter, romaner, dikter både gammalt och nytt. Visste du att Bob Marley bodde i Bromma ett tag för att skriva musik? Eller att Hermann Göring var intagen på Långbro sjukhus för morfinberoende? Läs om Helikopterrånet i Västberga, Lasermannens härjningar i Djurs­holm och Hägersten samt om hur spionen Stig Bergling under en permission flyr från Sverige från en lägenhet i Rinkeby. Guiden inkluderar kartor där samtliga platser är markerade samt ett rikt bildmaterial i färg: fotografier, bokomslag, affischer, löpsedlar, porträtt och konstverk. Boken är indelad efter område och gatorna presenteras där i bokstavsordning.

En bok att läsa hemma eller ta med sig på en upptäcktsrunda. MICHAEL MASOLIVER har bott i Vasastan i hela sitt liv och arbetar idag som journalist.

Relaterade produkter