Välkommen! Du kan logga in eller skapa konto.

Tillbaka till Gamla Brogatan

Art.nr: 9789198624908
Tillgänglighet: I lager
Pris: 249,00kr
Exkl.moms: 234,91kr

Bokförlaget Langenskiöld 2021

Tillbaka till Gamla Brogatan är en resa i tid och gaturum, från 1600-talets gata med träbro över till Munklägret, numera Kungsholmen, till dagens gågata mitt i Stockholms City. Gatan där det är skönt att bara vara, en rest som blivit kvar av de gamla Klarakvarteren ett stenkast från Plattan och Sergels Torg. En besjälad stockholmsgata som kan berätta om livet i Klarakvarteren under fyra sekler.

Gamla Brogatan var nära att rivas på 1960-talet, en märklig tid då gatan levde upp som i ett sista andetag och blev Stockholms eget Carnaby street . Gamla bilder och nytagna fotografier blandas i en kavalkad som tar dig med på en lång och skön tidsresa. Boken bjuder på en nostalgitrip, vem minns inte Gul & Blå, SkoUno och det ljuva 70-talet.

Boken är skriven av stenkonservator Rikard Larsson som står för de nytagna fotografierna i boken. Han är också författare till boken Murverkets hemligheter. En guide till Stockholms Stadshus (engelsk utgåva: Secrets of the walls), Mariaberget, Bokförlaget Langenskiöld 2011.

Relaterade produkter
Hidden Places
275,00kr
Cinematic Places
275,00kr