Välkommen! Du kan logga in eller skapa konto.

Tatra Mountains of Poland and Slovakia Sunflower

Art.nr: 9781856915458
Tillgänglighet: I lager
Pris: 245,00kr
Exkl.moms: 231,13kr

Edition 2023

För dem som älskar bergsvandringar, kan det finnas några platser där vandrare bättre tillgodoses än i den polska Tatrabergen och slovakiska Tatrabergen. Skickligt konstruerade banor gör promenader i mycket oländig terräng jämförelsevis lätt; skyltning och waymarking är nästan universellt utmärkt. Hillwalkers kommer att vara i sitt rätta element här, men det är ofta kortare, enkla förslag för mindre härdiga eller de kan skapa sina egna promenader från detaljerade kartor i boken (som visar alla markerade linjer). Dessutom kommer de att turnera Slovakien eller Polen med bil finner att turerna leder till dussintals korta promenader och rastplatser, så att även de med lite promenader erfarenhet kan göra det mesta av dessa underbara berg.

I vart och ett av de sex nationalparker som behandlas i boken kan du se fram emot provtagning lokala drycker och rätter på en eller flera av de berg värdshus. Vandra i nationalparker som presenteras i den här guiden kommer utan tvekan att bli en mycket givande upplevelse - att njuta av storslagna naturen och utmärkta faciliteter för vandrare, och kanske även för att framgångsrikt genomföra vad som kan verka ganska skrämmande promenader i relativt höga berg. Upplevelsen kan vara givande på en annan nivå: att vara bland människor som uppenbarligen njuter, som inte verkar behöva en rad av de senaste frilufts modet, och som är tyst stolta över sitt berg arv.

Område som omfattas: Inom kompakt område som omfattas av denna guide (140km öst-väst, 65km nord-syd) är två framstående nationalparker i sydligaste Polen: Pieniny och Tatra, och bäst av grann Slovakiens berg i fyra nationalparker: Tatra, Slovenský raj (slovakiska paradiset), låg Tatra och Mala Fatra.