Välkommen! Du kan logga in eller skapa konto.

Fritidsskepparens radarbok med AIS

Art.nr: 9789198886405
Tillgänglighet: I lager
Pris: 395,00kr
Exkl.moms: 372,64kr

Edition 2023.

Fritidsskepparens Radarbok med AIS är för den som vill lära sig, på ett pedagogiskt och enkelt sätt, om hur en modern fritidsbåtsradar fungerar. I boken beskrivs hur man navigerar med plotter och radar för att undvika grundstötning eller kollision.

Skillnader mellan magnetron- och solid state-radarer, nyttan med AIS och DSC i VHF med mera förklaras. I denna andra upplaga av radarboken har tillkommit ett kapitel som handlar om navigatorns (plotterns) olika funktioner för säkrare navigering.

Radarboken är kursbok och uppfyller kunskapsfordringarna som Nämnden för båtlivsutbildning, NFB, utfärdat för att erhålla ett Radarintyg. Radarintyget är giltigt för Fartygsbefäl klass VIII.

I Fritidsskepparens Radarbok med AIS har Bengt Utterström samlat sina kunskaper från både kurser och tester av olika fritidsbåtsradarer av senaste modell och erfarenheter från alla de seglatser som han gjort i både dimma och mörker i och utanför svenska farvatten.

Radarboken innehåller de internationella sjövägsreglerna för radar. Övningsuppgifter finns till varje kapitel.

Författaren har även skrivit den populära navigationsboken Fritidsskepparen, Fritidsskepparens VHF/SRC-bok och är medförfattare till Fritidsskepparen Förarbevis för vattenskoter. I Fritidsskepparens nautiska serie finns även El, elektronik och nätverk ombord av Jan Sköld samt Hafsorkesterns haverier av Niklas Krantz.