Välkommen! Du kan logga in eller skapa konto.

Fritidsskepparens VHF/SRC bok

Art.nr: 9789151988627
Tillgänglighet: I lager
Pris: 395,00kr
Exkl.moms: 372,64kr

Edition 2023.

Fritidsskepparens kursbok för VHF/SRC-bok är för den som vill lära sig hur en modern marin VHF-radio med DSC fungerar. Boken beskriver pedagogiskt och enkelt nyttan med VHF och hur den används i båten, såväl i Sverige som utomlands. Denna andra upplaga trycktes i mars 2023.

Boken beskriver AIS, satellitbaserade nödsystem, nödanrop, nödsignalen distress alert, Mayday med flera nödsignaler, Sweden Rescue, sjöräddning, Kustradiostationer, vanliga anrop och kanalfart med ATIS-funktion. Fritidsskepparens VHF/SRC-bok är kursbok för ett SRC, Short Range Certificate och uppfyller kunskapskraven som Nämnden för båtlivsutbildning, NFB, utfärdat. I sista kapitlet finns allt om examination för ett SRC, exempel på provskrivning och var du hittar förhörsförrättare om du väljer självstudier. Till varje kapitel finns övningsfrågor.

Boken är skriven av Bengt Utterström som också är författare till den populära navigationsboken Fritidsskepparen och Fritidsskepparens Radarbok med AIS. Han har lång erfarenhet av att hålla kurser i ämnet och av praktisk användning av VHF till sjöss i både svenska och internationella farvatten. Kompletterande övningsmaterial och mer information finns på bokens webbsida Fritidsskepparen.se I Fritidsskepparens nautiska serie ingår även navigationsboken Fritidsskepparen, Fritidsskepparens radarbok med AIS, Förarbevis för vattenskoter, Hafsorkesterns haverier och El, elektronik och nätverk ombord