Välkommen! Du kan logga in eller skapa konto.

Länder som försvunnit 1840-1970

Art.nr: 9789179034221
Tillgänglighet: I lager
Pris: 229,00kr
Exkl.moms: 216,04kr

Lind & Co 2021

Riken uppstår och går under. Nya stater etableras och upplöses efter några år. Den fascinerande historien om några av dessa försvunna länder väcks här till liv. Bjørn Berge tar oss med på en spännande upptäcktsfärd till jordens alla hörn, från djupa djungler och ödsliga öknar till myllrande städer och folkrika jordbruksbygder. Författaren berättar om bortglömda länder från 1840 till 1970. Vissa existerade bara i några månader, andra i ett år och något i ett decennium innan de försvann. Här återfinns gåtfulla namn som Heligoland och Tripolitanien, och läsaren får ta del av den spännande bakgrunden till länder som Manchukuo och Allenstein.

Länder som förvunnit är illustrerad med ett femtiotal kartor och frimärken, och innehåller dessutom intressanta ögonvittnesskildringar från till exempel Antoine de Saint-Exupérys sejour som postflygare i Cap Juby eller Knut Hamsuns besök i Batum.

BJØRN BERGE (f. 1954) är utbildad arkitekt och har tidigare skrivit flera böcker om arkitektur och ekologi. Länder som försvunnit utkommer på tio olika språk.