Välkommen! Du kan logga in eller skapa konto.

Olympiska spelen plansch 50x70

Art.nr: PM5086
Tillgänglighet: I lager
Pris: 349,00kr
Exkl.moms: 329,25kr

Retroposter 50 x 70 cm med motiv från år 1911

Denna affisch är tryckt på högklassigt, matt affischpapper med traditionellt offset-tryck. Pappret uppfyller Svanens krav för miljömärkning. Affischen levereras inpackad i en stilig Come to Sweden-kartongtub, och standarmåtten 50 x 70 cm gör det lätt att hitta en ram till affischen.

Olympiska sommarspelen i Stockholm 1912 fick senare namnet “Solskensolympiaden”. Detta på grund av det varma vädret (sol varje dag!) och av ett välgenomfört evenemang i ett fridfullt och stillsamt samhälle. Spelen introducerade också en ny era av effektivitet – detta var första gång man använde automatik vid tidtagning och fotografiet som tas vid målllinjen.

Sveriges Olympiska Kommitté godkände Olle Hjortzbergs affisch som den officiella affischen för spelen efter att noggrannt ha gått igenom otaliga skisser av välkända svenska konstnärer. Affischen är en symbol för enhet – idrottare och tävlande från olika länder går med flaggor mot det gemensamma målet, de olympiska spelen.

Nakenheten i affischen var en referens till antiken och de olympiska spelens tillkomst, men för vissa länder var det snäppet för mycket och affischen drogs in. Först gjordes affischen på 8 språk, men efter påtryckningar måste man öka upplagan till 16 olika språk. 80 000 affischer distribuerades runt om i världen.