Välkommen! Du kan logga in eller skapa konto.

Uteliv med kniven

Art.nr: 9789186433734
Tillgänglighet: I lager
Pris: 295,00kr
Exkl.moms: 278,30kr

Vildmarksbiblioteket 2019

Kniven är utan tvekan det viktigaste verktyget för utelivet. Med en rejäl kniv kan du göra nästan allt du behöver vid utevistelsen.

I den här boken får du lära dig hur du använder en kniv på ett säkert sätt och du får också många tips om vad kan göra och hur, bland annat; hur du fäller ett litet träd, vad du behöver göra för att klyva ett torrt eller fruset träd, hur du klyver ved med en kniv, hur du tillverkar en späntsticka och vad den är bra till, hur du tänder eld med eldstål och kniv och hur du filéar en fisk du har fångat. Du får också lite tips om hur du kan göra när du ska lära barn hur man använder en kniv.

Att rengöra kniven efter användning och att bryna och vårda den så att den håller sig vass länge är också mycket viktigt. Även det beskrivs i detalj. Boken innehåller också lite knivhistoria där du får veta mer om hur det skärande verktyget har utvecklats över tid och blivit till en kniv.

Lars Fält är en erkänd, internationell auktoritet inom uteliv, med ett antal framgångsrika titlar publicerade. I den här boken får du ta del av all den praktiska kunskap Lars Fält har samlat på sig i sin verksamhet just när det gäller användning av kniv i utelivet.