Välkommen! Du kan logga in eller skapa konto.

Förebild Stockholm - Från staffli till fotografi

Art.nr: 9789174694192
Tillgänglighet: I lager
Pris: 399,01kr
Exkl.moms: 376,42kr

Förebild Stockholm är ett praktverk med målningar av våra skickligaste konstnärer, från 1500-tal till sent 1800-tal. I texter berättas om tiden och händelser. Vad ser du på bilden? Vad har hänt på platsen sedan dess? Gamla målningar ställs mot nya fotografier - skillnaden är slående och fascinerande.

Följ med till ett Stockholm som ingen idag levande sett. I målningarna utspelar sig livet på gatorna, här samsas lykttändare och hantverkare och fint folk på promenad. Kreatur och byrackor och slagsmål och ficktjuvar. Ångfartyg och segelskutor. Väderkvarnar, svunna industrier och avrättningsplatser. Fiskare som lägger nät och jobbare som bär sten. Rök och damm.

Alla stadsdelar innanför tullarna i Stockholm finns representerade. En magnifik bok i stort format där målningarna får komma till sin rätt. Detaljer lyfts fram och knyts till historiska episoder i Stockholms historia.

PETER KÄLLVIKS har en bakgrund som VD för ett internationellt dataföretag men har alltid haft ett brinnande intresse för historia och fotografi. Han har tidigare gett ut NuDå! Stockholm, NuDå! Göteborg och NuDå! Bromma där gamla foton möter nya.

CARINA SÖDERBERG är formgivare.